Vakantie in Trentino-Zuid-Tirol

Vakantie in Trentino-Zuid-Tirol

25 maart 2020 0 Door Peter

Schilderachtig 

Uw vakantie in Trentino-Zuid-Tirol wordt genieten. Het schilderachtige landschap ten zuiden van 

Bolzano kenmerkt zich door heuvels, kastelen en wijngaarden. Deze liggen op een hoogte van 300 tot 700 meter. Het landschap van dit gebied, ook wel Oltradige genoemd, is heel afwisselend. Hier ligt ook het bekende Lago di Caldaro, ook wel bekend als Kalterer See. De gelijknamige wijn wordt hier verbouwd. 

Gastronomisch 

In de regio vinden een aantal gastronomische avonden op hoog niveau plaats waar u zich voor kunt inschrijven. Bijvoorbeeld aan een 130 meter lange, gedekte tafel in schilderachtige straatjes. Of in de buitenlucht met uitzicht op het prachtige Lago di Caldaro. Maar natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid afreizen naar deze streek en u laten verrassen door de lokale specialiteiten. 

Meren 

Voor de actieve vakantieganger zijn de meren in Trentino-Zuid-Tirol een goede keuze. U kunt hier volop paardrijden, bergbeklimmen, deltavliegen en paragliden. Wanneer u gek bent op ijs en zeilen kunt u in de winter op het Lago di Resia zelfs ijszeilen. Spannend. 

Treinspoor 

Van oudsher zoeken de bewoners van de vallei verkoeling op hun berg Renon. Om de berg snel te beklimmen werd er een eeuw geleden een treinspoor aangelegd. De Trenino del Renon. De Jugendstil-wagons brengen u nog steeds naar boven. U stapt om 19 uur in bij het station van Sopra Bolzano. De rit wordt afgesloten met een traditionele Schnaps. 

Wijnen 

Zo bekend als de streek is om het landschap, zo onbekend zijn de wijnen bij het grote publiek. Onterecht, zo bewijst ook de speciale vermelding in diverse jaargangen van Italië’s bekendste wijngids Gambero Rosso. Bolzano is dan misschien wel de kleinste wijnregio van Italië, maar kent een grote verscheidenheid aan wijnen. Een vakantie in Trentino-Zuid-Tirol is veelzijdig.