Eten en drinken in Umbrië

Eten en drinken in Umbrië

25 maart 2020 0 Door Peter

 

Eten en drinken in Umbrië is traditioneel. De Umbrische keuken is puur en authentiek. Verse groenten verwerkt in voedzame soepen, gegrild vlees, pecorino, kruiden en paddenstoelen van de beboste heuvels vormen de simpele ingrediënten van een Umbrisch menu. De geurige, donkergroene olijfolie behoort tot de beste van Italië. 

Spelt 

In de buurt van Spoleto wordt de oude graansoort Minestra di farro verbouwd, die gekenmerkt wordt door een hoge voedingswaarde. De komst van tarwe, die veel makkelijker te oogsten was en door zijn zachte korrel ook een stuk eenvoudiger te verwerken was, verving echter de spelt. Spelt moet namelijk na het dorsen van de halmen nog van het kaf worden gescheiden. De laatste jaren is spelt, juist vanwege die hoge voedingswaarde, weer herontdekt. 

Prosecco 

Prosecco is een trendy Italiaanse wijn. Je kunt in iedere bar, op elk uur wel iemand een glaasje zien drinken. Zacht bruisend, een beetje bloemig en van smaak. Prosecco komt van druivensoorten die groeien op het steile heuvellandschap rondom het plaatsje Conegliano. Eten en drinken in Umbrië borduurt voort op oude tradities en maakt graag gebruik van nieuwe toepassingen.