Bezienswaardigheden in Umbrië

Bezienswaardigheden in Umbrië

25 maart 2020 0 Door Peter

 

Bezienswaardigheden in Umbrië beginnen en eindigen vaak in Assisi. In de Romeinse tijd was het al een bloeiende plaats. Deze kleine middeleeuwse stad ligt op de helling van de Monte Subasio. Het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven. Er komen veel pelgrims in Assisi ter nagedachtenis van St. Franciscus. 

Gubbio 

Gubbio was een welvarende, krijgshaftige en vrije stad. De stad is ook bekend om de legende van de wolf. Franciscus van Assisi zou een bloeddorstige wolf tot een tam beest bekeerd hebben. In de Oude Stad vormt het Piazza della Signoria het centrum. Op 15 mei is er feest in Gubbio. Op die dag wordt hét feest van het jaar gehouden. De Corsa dei Ceri. De inwoners zijn gekleed in de kleuren van de drie patroonheiligen. 

Perugia 

Dit is de hoofdstad van de regio en ligt op een heuvel 500 m boven het dal van de Tiber. In de 4e eeuw viel de stad in handen van de Romeinen. Lange tijd daarna heeft de stad onder Byzantijns bestuur gestaan. Uit die periode bewaart de stad het middeleeuwse karakter van de wijken met kronkelende kleurrijke straatjes.

Il Ponte delle Torri 

De brug bij Spoleto bestaat uit negen gigantische pijlers die verbonden zijn door tien Gotische bogen. Met zijn hoogte van 76 meter en een totale lengte van 236 meter biedt het een indrukwekkende aanblik. Als je midden op de brug staat, kijk je uit op de bastions van de Rocca Albornoz. Bezienswaardigheden in Umbrië zijn cultureel en stijlvol.