Bezienswaardigheden in Trentino-Zuid-Tirol

Bezienswaardigheden in Trentino-Zuid-Tirol

25 maart 2020 0 Door Peter

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TRENTINO-ZUID-TIROL 

Bolzano 

Bezienswaardigheden in Trentino-Zuid-Tirol beginnen in Bolzano. Het middelpunt van de oude stad wordt gevormd door de Piazza Walther. Aan deze piazza bevindt zich ook de Gotische dom. Karakteristiek zijn het dak met zijn kleurige patronen en de sierlijke hoge toren. In de kerk is de mooie gebeeldhouwde preekstoel bezienswaardig. Ook zijn er mooie 14e eeuwse en 15e eeuwse fresco’s te bezichtigen. 

Südtiroler Weinstrasse 

U kunt de beroemde wijnbouwbedrijven langs de Südtiroler Weinstrasse zowel op eigen gelegenheid als in een groep bezoeken. Het is een van de oudste wijnroutes met daaraan zo’n 30 verschillende wijnboeren. 

Il Castello del Buonconsiglio 

De buitenmuren van het bouwwerk werden in de eerste helft van de 12e eeuw gebouwd en hadden een verdedigingsfunctie. Binnen de muren bevinden zich prachtige bouwwerken. 

Merano 

Een aantrekkelijk stadje dat vooral bekend is als kuuroord uit de 19e eeuw. Behalve in geneeskrachtig water gelooft men ook in de zuiverende werking van vele glazen vers geperst druivensap, de zogenaamde Traubenkur. 

Meren 

Het meest noordelijke deel van het Lago di Garda eindigt hier, maar er zijn ook nog een aantal andere prachtige meren. De verschillende Alpenmeren zijn zowel ‘s winters als zomers te bezoeken. Het Lago di Caldonazzo en het er vlak naast gelegen Lago di Levico zijn, met een gemiddelde temperatuur van 23 graden, de twee warmste meren van Europa. 

Trento 

Het hart van de stad wordt gevormd door de Piazza Duomo waar zich de 18e eeuwse fontein van Neptunus met drietand bevindt. In de Romeinse tijd lag hier het Forum Romanum. Aan het plein bevindt zich ook de 12e eeuwse Romaanse Duomo. Bezienswaardigheden in Trentino-Zuid-Tirol zijn niet alleen landschappelijk.